пʼятниця, 19 червня 2009 14:49

Україну знову заполонили чутки про техногенну катастрофу

Україну знову заполонили чутки про техногенну катастрофу

Запоріжжям ходять чутки про техногенну катастрофу, яку нібито пророчила учениця 11 - го класу Мелітопольської гімназії, учасниця популярного телепроекту "Битва екстрасенсів" 16-річна Дарина Суха.

За чутками, друзі запитали дівчину, чи збирається вона на випускний бал, і вона нібито відповіла, що "прийде багато води" та випускних вечорів у місті не буде через жалобу.

Жителі Запоріжжя зробили висновок, що прорветься гребля ДніпроГЕС.

"Мій тато дуже хвилюється. Спочатку він прочитав про це в інтернеті, потім вийшов у магазин - люди обговорюють цю історію. При цьому запорожці знають, що гребля дійсно в жалюгідному стані. Тепер ось кажуть, що цю дівчинку-екстрасенса розстріляти потрібно, мовляв, це вона передбачила. Я йду до брата на випускний, і хоча вірю в Бога, а не в забобони, все одно почуваю себе як на голках ", - розповіла жителька Запоріжжя Аріна.

Разом з тим Суха назвала цю інформацію вигадкою, вигідною місцевій владі.

"Я чула про чутки про прорив дамби. Але я нікому і ніколи нічого подібного не говорила! Я ніколи не пророкувала нічого в глобальних масштабах. Не хочу брати на себе таку відповідальність. Я схиляюся до тієї версії, що чутки розповсюджують ті, хто намагається так вибити фінансування на ремонт ДніпроГЕС. Я обов"язково піду на випускний ", - заявила дівчина.

Мер Запоріжжя Євген Карташов спростував чутки про можливу техногенну катастрофу на Дніпрогесі.

Як повідомляє прес-служба мерії, в останні дні занепокоєні жителі Запоріжжя зверталися до міського голови з проханням прокоментувати пророкування про можливу катастрофу, які нібито були озвучені учасницею телевізійного проекту на одному з телеканалів Дариною Сухою.

"Я не знаю, звідки пішли чутки про те, що обвалиться ДніпроГЕС і правий берег буде затоплено. Я дуже вас прошу: не вірте! Запоріжжю і запоріжцям нічого не загрожує. ДніпроГЕС стояв, і простоїть ще 300 років. Він був і буде гордістю нашого міста і всієї України! ", - цитує мерія Карташова.

Він також запевнив, що на ДніпроГЕС постійно працюють фахівці експлуатаційної служби, які стежать за технічним станом тіла греблі. Вони не зафіксували жодних змін.

Стала відома ще одна версія про причини чуток. Оскільки на будівництво мостів, ремонт греблі та інші потреби міста потрібні бюджетні кошти, але виділяти їх в уряді відмовляються, влада нібито вирішила налякати Київ нестандартним способом.

Кабмін вже виділив 9,2 млн. грн. на ремонт ДніпроГЕС. Але, як повідомила влада міста, для повної реконструкції потрібно близько 30 млн. грн.

Нагадаємо, 15 червня Президент України Віктор Ющенко заявив, що надзвичайно стурбований ситуацією, яка склалася в Запоріжжі у зв"язку із затягуванням введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через Дніпро.

"За повідомленням керівництва області та міста, через активізацію процесу руйнування аварійних конструкцій автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕС, вичерпаність несучої здатності мостів ім. Преображенського, на які припадає найбільша транспортна навантаження в місті, потреба в закритті мостів, які на сьогодні експлуатуються , може виникнути вже найближчим часом ", - зазначив Президент.

За матерілами Сегодня, Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Україну знову заполонили чутки про техногенну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути