пʼятниця, 25 грудня 2015 15:13

Український лікар отримав канадську візу за правду про свою зарплату

Український лікар отримав канадську візу за правду про свою зарплату
Фото: Павло Сільковський

Рівненський дитячий лікар-анестезіолог Павло Сільковський отримав канадську візу без довідки про доходи. У листі в посольство написав, що частину заробітків отримує "на руки".

Павло Сільковський сьогодні вилетів у США. Звідти вирушить лікувати мешканців острова Гаїті на місяць. На зворотній дорозі планує провідати друга в Канаді. Подав документи на отримання канадської візи. Надіслав довідку про зарплату за останні півроку. Сума свідчила про фінансову неспроможність медика. Знайомі порадили купити фальшиву довідку з банку. Та лікар написав у посольство листа.

"Шановний офіцер, я не маю рахунку в банку, окрім зарплатного. Доказати нічого не можу. Можу лише сказати, що додатково до зарплати консультую хворих на дому, деякі пацієнти в лікарні дають мені чайові, інколи читаю лекції студентам, лікарям, батькам пацієнтів. За це отримую готівку. Я не проти, щоб мені платили все через банк, як у Канаді чи США, і щоб сплачувати податки. Після проведення реформ, надіюся, так і буде. А поки що ситуація в моїй країні і у мене така", - вказав Сільковський.

Наступного дня його попросили вислати паспорт. За декілька днів документ повернули з багаторазовою канадською візою, терміном на чотири роки.

"Доктор Сільковський правий: ми розуміємо українські реалії і цінуємо правдомовність наших клієнтів", - прокоментував ситуацію у своєму Twitter посол Канади Роман Ващук.

Нагадаємо, Канада почала видавати українцям багаторазові десятирічні візи.

Зараз ви читаєте новину «Український лікар отримав канадську візу за правду про свою зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути