четвер, 11 грудня 2014 20:46

Українське радіо почало мовлення російською та поширилося на РФ

Українське радіо почало мовлення російською та поширилося на РФ
Фото: radiokultura.org

Російською мовою розпочали мовлення Національна радіокомпанія України (НРКУ) та її творче об'єднання "Всесвітня служба радіомовлення України" (ВСРУ). Про це повідомляє Урядовий портал.

"На початковій стадії планується двогодинна програма, що складатиметься з актуальних новин, громадсько-політичних та культурно-освітніх програм", - йдеться у повідомленні.

Слухати російські передачі з Києва можна як в ефірі на частоті 1431 кГц, так і в інтернеті з 17:00 до 19:00 за київським часом. Програми "Українського радіо" можна слухати як на території України, так і в Росії. Потужний 800-кВт передавач забезпечує покриття в Україні та європейській частині Російської Федерації.

Інтернет-користувачі можуть слухати програми на сайті радіо. Тут також публікується розклад програм російською мовою. До послуг користувачів також архів передач - їх можна прослухати в будь-який зручний для слухача час.

Голова Державного комітету телебачення і радіомовлення України Олег Наливайко зазначив, що мережа іномовлення розбудовується з метою формування позитивного іміджу України, інформування про міжнародне співробітництво, успіхи реформ, її інвестиційні та туристичні можливості.

Зараз ви читаєте новину «Українське радіо почало мовлення російською та поширилося на РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути