четвер, 20 жовтня 2011 19:49

Українець самотужки зняв промо-ролик України до Євро-2012 за 30 доларів

Українець самотужки зняв промо-ролик України до Євро-2012 за 30 доларів

У вересні Нацагентство з питань Євро-2012 провело два тендери на зйомку промо-роликів про Україну, пише Українська правда.Життя.

Згідно з першим проектом, буде знято п'ять відео про представників різних професій під умовною назвою "Ми чекаємо на Євро-2012".

В рамках другого буде знято ще п'ять 30-секундних роликів про міста, що прийматимуть чемпіонат.

Загалом же ДП "Україна-Всесвіт", що є підрозділом Нацагентства з питань Євро-2012, виділяє на зйомку цих двох проектів більше 12 мільйонів гривень.

Це далеко не перші витрати України на телевізійну рекламу. Ще минулого року на ролики для формування позитивного іміджу для європейського споживача було витрачено 5,9 млн грн. На одне 90-секундне відео "Увімкни Україну" минулоріч пішло майже 4 мільйони гривень.

Проте, зробити якісний ролик можна за значно менші кошти. Наприклад, лише за 30 доларів.

Автор цього фактично безбюджетного кліпу – Олег Фінгер, член організації "Німецька молодь України". Він почав займатись зйомкою відео 1,5 роки тому, але "Kiev Live" - його перший "іміджевий" проект.

"Я брав участь в соціальному проекті з онкохворими дітьми, для якого придбав фотокамеру. Знімаючи це, я багато чого переосмислив, почав по-іншому ставитися до звичних речей. В тому числі й до міста, яке дуже люблю", - розповів Олег.

У той же час хлопець зацікавився технікою таймлапсу, яка в останні роки стала досить популярною на Заході. Це покадрова зйомка нешвидких процесів або об'єктів, що повільно рухаються. Потім знімки складаються з частотою 24 кадри на секунду та в результаті виглядають як прискорене відео. Саме в цій техніці й виконано ролик, присвячений Києву.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Євро-2012 у Києві підбирають вино кожному футболісту

Зйомки відбувались впродовж липня-вересня цього року, але загалом процес зайняв не більше 3-4 тижнів. Відео одразу задумувалось як некомерційне. За словами Олега, бюджет в 250 гривень він витратив на проїзд.

"Для мене це був технічний та фізичний експеримент. Я і зараз не хочу отримувати за цей ролик гроші. Це такий собі подарунок для міста. Дуже хотілося б, щоб Київ став більш відомим, бо в нас є, на що подивитись", - обґрунтував він причину зйомки.

Влітку хлопець звертався до Міністерства культури з проханням надати офіційний лист підтримки. Такий документ, на його думку, полегшив би зйомку багатьох об'єктів. Жодної відповіді він досі не отримав.

Зараз ви читаєте новину «Українець самотужки зняв промо-ролик України до Євро-2012 за 30 доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути