четвер, 17 березня 2016 19:29

Українці перемогли на фестивалі культур у Новій Зеландії
12

Фото: надані Українською Громадою Веллінгтонського Округу

На початку березня Українська громада вдруге отримала нагороду за найкращий стенд на щорічному Фестивалі культур в Палмерстоні, Нова Зеландія. Про це інформує VIDIA.

"Наша громада має вже чималий досвід у проведенні фестивалів. Утім, такий захід як Фестиваль культур, один із найбільших подібних заходів у Новій Зеландії, все ж таки змусив похвилюватися", - розповіли організатори українського стенду.

"До Фестивалю готувалися старанно і заздалегідь. Не раз обговорювали як найкраще представити українську культуру, намагалися зберегти національний колорит і якомога повніше розповісти про Україну новозеландцям", - прокоментували емігранти.

Українські господині наготували багато національних страв: борщ, вареники, голубці, пиріжки, ватрушки, млинці, деруни, тістечка, коржики і навіть Великодні пасочки.

"До українського намету підходило багато українців, знайомилися, розповідали про себе. Деякі з них народились далеко за межами України, але чудово розмовляли українською – це було дуже приємно", - додали організатори.

Також на українському стенді було представлено багато художніх виробів: оздоблені орнаментами глечики і торбини, ляльки-мотанки, традиційні українські прикраси. Колориту стенду додала мініатюрна експозиція інтер'єру традиційної селянської хати з піччю, лавою, образами і навіть дитячою колискою.

Зараз ви читаєте новину «Українці перемогли на фестивалі культур у Новій Зеландії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути