понеділок, 01 лютого 2016 04:15

Україна планує військово приєднатися до боротьби з ІДІЛ у Сирії - ЗМІ

Україна планує військово приєднатися до боротьби з ІДІЛ у Сирії - ЗМІ
ukr.media

Україна розробила план для потенційного військового внеску у боротьбу проти терористичного угруповання "Ісламська держава" в Сирії. Про це повідомляє газета Independent.

Повідомляється, що документ, складений Міністерством оборони України, обговорюватиметься під час візиту міністра оборони США Ештона Картера, який повинен відвідати Україну наступного тижня.

"Ми підготували цілий ряд варіантів для нашої підтримки в боротьбі проти ІДІЛ у тому числі в Сирії, яка може включати і задіяння військ", - повідомило журналістам джерело в Міноборони.

За повідомленням джерела, що бачив документ, він розроблений за вказівкою президента Петра Порошенка і містить основні можливості українських сил і деталі потенційних внесків в боротьбу з ІДІЛ в Сирії.

Видання зазначає, що збройні сили України "загартовані в боях, отримали б задоволення від такої можливості". А далі наводить в приклад, що в України є чотири полки спеціальних сил і підрозділ розвідки Міністерства оборони - у загальній складності 7000 військовослужбовців. "Вона також має дуже здібні повітряно-десантні війська, які воюють на Донбасі", - пише видання.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що до лав ЗСУ щодня вступає до 200 контрактників.

Зараз ви читаєте новину «Україна планує військово приєднатися до боротьби з ІДІЛ у Сирії - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути