неділя, 09 грудня 2018 20:23

Україна не зобов'язана виконувати Мінські домовленості - експерт

Україна не зобов'язана виконувати Мінські домовленості - експерт
Олександр Хара: Мінські домовленості настільки легітимні, наскільки Україна в особі президента готова їх виконувати. Фото: Главред

Мінські домовленості не є юридичним зобов'язанням для нашої країни.

Говорить Gazeta.ua експерт з міжнародних питань Олександр Хара.

"Але ми не можемо відмовитись від них. Порошенко у свідомості світових лідерів зафіксувався як людина, яка не бачить їм альтернативи. Було б дивно, якби зараз він дав задню і вирішив відмовитись від цього сценарію.
Мінські домовленості з самого початку були хибні. Передбачали, що Донецька та Луганська області мають суб'єктність і з ними треба домовитись про автономію. Після цього вони мають перестати бути сепаратистами. Це помилка. На той час ми вже мали анексований Крим і роль Росії була очевидна", - пояснює експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Воєнний стан мав блокувати курс України на ЄС і НАТО

Він наголошує, що Путін не хоче говорити з Порошенком.

"Підтримуватиме "миротворців" - українських політиків, які з усіх бігбордів поширюють ідею припинення війни за будь-яку ціну. Іншими словами - капітуляцію. Компроміс між Путіним та Україною - наша державність.
Самі по собі Мінські домовленості не є юридичним зобов'язанням для нашої країни. Укладені з порушенням українського закону про міжнародні договори. Їх не ратифікувала Верховна Рада. Вони настільки легітимні, наскільки Україна в особі президента готова їх виконувати.
Віктор Медведчук не їздить у Мінськ, бо чудово розуміє - це марна трата часу. Усім зрозуміло, що він працює не в інтересах України, а відстоює позицію Росії і Путіна", - додає Олександр Хара.

Путін із нинішньою українською владою нічого вирішувати не буде. Так він висловився щодо зустрічі "нормандської четвірки". Тобто до президентських виборів у березні наступного року зрушень у переговорах чекати не варто, — говорить представник України в тристоронній контактній групі 77-річний Євген Марчук в інтерв'ю Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «Україна не зобов'язана виконувати Мінські домовленості - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути