пʼятниця, 24 квітня 2015 18:58

Україна і Росія домовилися про демілітаризацію Широкиного

Україна і Росія домовилися про демілітаризацію Широкиного
Фото: УНІАН

Представники України та Російської Федерації в спільному центрі з контролю і координації режиму припинення вогню на Донбасі погодилися про необхідність демілітаризації Широкиного. Про це аявив заступник глави місії ОБСЄ в Україні Олександр Хуг, передає "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні на зустрічі представники України і РФ в спільному центрі дійшли згоди, що необхідно демілітаризувати Широкине. Але ясно, що генерали - не єдині особи, які беруть участь у цьому процесі, незважаючи на те, що обидві сторони хочуть демілітаризації цього населеного пункту, вони потребують схвалення зверху. Зараз найважливіше - політична воля для підтримки цього плану на найвищому рівні", - сказав Хуг на брифінгу в п'ятницю в Маріуполі.

Нагадаємо, раніше полк "Азов" заявляв, що для оборони Маріуполя критично важливо утримати позиції в Широкіно. Як розповів спікер полку Андрій Дяченко, особливості місцевості в тому, що захід села Широкіно і Бердянське, знаходяться на висотах, а позиції бойовиків в низині.

"Тобто, якщо б бойовики зайняли ці позиції, на яких зараз знаходиться наш полк, для них би Маріуполь був дуже зручною мішенню для їх атак", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Україна і Росія домовилися про демілітаризацію Широкиного». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути