четвер, 07 липня 2011 15:25

Українських медиків не визнають через корупцію

Українських медиків не визнають через корупцію

Іран більше не визнає дипломи українських медичних вишів і не надає права лікарської практики своїм громадянам, які вчилися в України.

Це сталося "через вкрай низький рівень кваліфікації лікарів, яких готують в українських вишах, та високий рівень корупції", - повідомив голова партії "Громадянська позиція" Анатолій Гриценко.

"Міністру Табачнику достатньо поговорити зі студентами університетів, щоб пересвідчитись, що залік коштує від $300 до $500, іспит – $1-1,5 тисячі тощо. Тобто корупція пронизала навчання у ВНЗ повністю", - зазначив політик.

Як наслідок, деяких українських спеціалістів не визнають на міжнародному ринку праці, а університети України не є привабливими для іноземців.

"Ми знаємо, що країни Європи, США і Канада такого висновку дійшли набагато раніше. Українські лікарі, які хочуть отримати роботи в цих країнах, змушені проходити через принизливі процедури переатестації, додаткового навчання. Лише одиниці з них одразу отримують право на лікарську практику, решта - починають з роботи медсестрами чи у лабораторіях і тільки згодом можуть розраховувати на право лікувати людей", - наголосив політик.

Водночас, дипломи технічних спеціалістів з України у світі визнаються. Проте, на думку Гриценка, через корупцію в українських вишах "технічні університети спіткає така ж сама доля".

Зараз ви читаєте новину «Українських медиків не визнають через корупцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути