Ексклюзиви
понеділок, 29 квітня 2013 15:43

Українські жінки поки що ігнорують пенсійну реформу

Українські жінки поки що ігнорують пенсійну реформу
Торік 27 тисяч жінок пішли на пенсію відразу ж після настання 55-річного віку. Фото: vidomosti-ua.com

Торік 27 тисяч жінок пішли на пенсію відразу ж після настання 55-річного віку, хоча пенсійна реформа запровадила в Україні подовження терміну їх виходу на пенсію. Про це сказала  заступник голови правління Пенсійного фонду України Валентина Никитенко на прес-конференції.

При цьому вона пояснила, що прикінцеві положення закону, який запровадив пенсійну реформу із 1 жовтня 2011 року, "говорять про те, що до 1 січня 2015 року жінки можуть виходити на пенсію після досягнення 55 років при наявності тридцятирічного стажу роботи та при звільнені з роботи".

Валентина Никитенко також наголосила на тому, що пенсійна реформа розрахована на роки, тому миттєвого ефекту від неї чекати не варто.

"Проте вона (реформа - ред.) вже дала свої плюси. Дефіцит ПФ зменшується. На 2013 рік дефіцит бюджету Пенсійного фонду становить 21,7 млрд грн. Якби не було реформи, він був би ще більшим", - відзначила вона.

Зупинилася заступник голови правління ПФ і на ймовірних наслідках від ініційованого опозиційними депутатами скасування пенсійної реформи.

"У Верховній Раді ставилося питання про скасування пенсійної реформи. Для того щоб її скасувати, потрібно було б 12,7 млрд грн. Але будемо надіятися, що пенсійна реформа буде працювати і дефіцит бюджету пенсійного фонду буде зменшуватися", - резюмувала Никитенко.

Зараз ви читаєте новину «Українські жінки поки що ігнорують пенсійну реформу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути