четвер, 28 червня 2012 12:24

Українські танки обстрілюють цивільні об'єкти в Південному Судані - Amnesty International

Українські танки обстрілюють цивільні об'єкти в Південному Судані - Amnesty International
Частина зброї, яка використовується у конфлікті в Південному Судані, надходить з України. Фото: vk.com

Частина зброї, яка використовується у конфлікті в Південному Судані, надходить з України. Про це заявляє міжнародна правозахисна організація Amnesty International.

За словами правозахисників, у конфлікті у Південному Судані використовується зброя, яка надходить туди з Китаю, України та Судану.

У заяві наголошується, що угруповання, імовірно підтримуване владою Судану, використовує вогнепальну зброю, зроблену в Судані та міни китайського виробництва.

Amnesty International підкреслює, що південносуданська армія використовує, як повідомляється, українські танки, які часто беруть участь в обстрілі цивільних об'єктів.

Нагадаємо, 29 квітня, у низці районів Судану, що межують з Південним Суданом, був введений режим надзвичайного стану. Відповідний указ підписав президент Судану Омар Башир. Раніше, 14 квітня, між збройними силами Судану і Південного Судану відбулися запеклі зіткнення у нафтоносному суданському районі Хегліг, який був окупований військами Південного Судану.

Сутички між Суданом і Південним Суданом, що отримали незалежність у липні 2011 року, виникли через нафтові родовища у прикордонному районі нової держави. Країни звинувачують один одного в тому, що вони таємно підтримують воєнізовані угруповання на території один одного.

Зараз ви читаєте новину «Українські танки обстрілюють цивільні об'єкти в Південному Судані - Amnesty International». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

13

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути