вівторок, 02 квітня 2013 21:49

Українські моряки навчатимуть іноземців протидії піратству

У Севастополі розпочав практичну діяльність навчально-тренувальний центр морських операцій Військово-Морських Сил України. Його призначенням є підготовка визначених національних підрозділів та інших країн для спільних дій із силами НАТО, ЄС або в складі інших коаліцій антипіратської спрямованості на морі.

Автор: Фото: Михайло Перков
 

2 квітня розпочалися перші теоретичні заняття. Згодом вони продовжаться практичними заняттями, основу яких складуть тактико-спеціальна, повітряна, вогнева, фізична та інші види підготовки.

Центр створено на базі Академії Військово-Морських Сил ім. Нахімова. Першими курси пройдуть визначені військовослужбовці з числа командного складу фрегату "Гетьман Сагайдачний", екіпаж вертольоту Ка-27 та підрозділ доглядової команди, що сплановані до участі восени поточного року в операції НАТО з протидії піратству "Океанський щит".

"Наші національні курси "прив'язані" до міжнародних стандартів в питаннях відпрацювання єдиних процедур в боротьбі з піратством і незаконними перевезеннями на морі. За перші два роки, використовуючи власний досвід і досвід наших іноземних колег, ми плануємо підготувати своїх фахівців і тренерів, а у подальшому, з отриманням відповідної акредитації, запрошувати для проходження навчання на курсах й іноземних фахівців", – зазначив контр-адмірал Денис Березовський.

До складу новоствореного військово-навчального організму входять військовослужбовці, які мають досвід участі у морських операціях антипіратської та антитерористичної спрямованості, і отримали відповідні сертифікати НАТО.

На даний час в Центрі розроблено близько 10 навчальних теоретичних та практичних курсів, зокрема, з організації та порядку дій доглядової команди, екіпажів плавзасобів та інші.

Зараз ви читаєте новину «Українські моряки навчатимуть іноземців протидії піратству». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути