понеділок, 22 грудня 2014 18:14

Українська льотчиця Савченко швидко втрачає вагу через голодування

Українська льотчиця Савченко швидко втрачає вагу через голодування

Українська льотчиця Надія Савченко, яка обвинувачується в пособництві у вбивстві російських журналістів, через голодування почала втрачати у вазі.

"Вона втратила вже 5 кг, лікарі за нею спостерігають, перевіряють рівень цукру в крові, все контролюють",- сказав "Інтерфаксу" у вівторок адвокат фігурантки Марк Фейгін.

Він розповів, що Савченко припинить голодування, якщо її відпустять на засідання ПАРЄ, яка відбудеться 26 січня. "Ніхто не говорить про припинення справи, нехай вони розслідують, але Надію треба відпустити", - сказав захисник.

Мосміськсуд в понеділок залишив обвинувачену під вартою. За даними російського слідства, 31-річна льотчиця воювала на сході України у складі добровольчого батальйону "Айдар" і в червні потрапила в полон до ополченців під містом Щастя Луганської області. 8 липня вона виявилася в Росії, в Воронезькому СІЗО.

Як стверджують в СКР, Савченко перетнула кордон з РФ без документів під виглядом біженки і була затримана в одному з населених пунктів для встановлення особи. Після чого з'ясувалося, що вона є підозрюваною у справі про вбивство російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина під Луганськом. 9 липня льотчиці було офіційно пред'явлено звинувачення в пособництві у вбивстві.

Надія Савченко всі звинувачення відкидає. В даний час українка перебуває під вартою в СІЗО-6, де тримає голодування.

Зараз ви читаєте новину «Українська льотчиця Савченко швидко втрачає вагу через голодування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути