понеділок, 16 листопада 2015 12:27

Україна не використала перемир'я для створення армії нового зразка - Касьянов

Україна не використала перемир'я для створення армії нового зразка - Касьянов
Юрій Касьянов

Під час перемир'я потрібно було замінити генералів, які програли попередні важливі битви. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав військовий експерт і волонтер Юрій Касьянов.

"Те, що відбувається зараз, не влаштовує жодну зі сторін. Жодна сторона не добилася успіху. Путін хоче розхитати ситуацію всередині країни, завдавши кілька військових поразок. А ми за час перемир'я не зробили головного - армію нового зразка. Потрібно забути про мобілізацію. Треба набирати в армію на конкурсній основі кращих із кращих. Але для цього підвищити зарплату. Час перемир'я насправді втрачено. Зараз влада відмінила призов і набирає контрактників на зарплату три-чотири тисячі. На таку зарплату набрати сильних бійців неможливо. І головне - потрібно було замінити генералів, які програли попередні важливі битви", - вважає експерт.

Юрій Касьянов каже, що на передовій бракує дисципліни і речей першої необхідності.
"З дисципліною на передовій справи кепські. Командири на місцях - вирішують все. Вони покривають п'янство і навіть торгівлю з сепаратистами. Військові навчання проводяться фрагментарно. Тільки в тих частинах, які знаходяться на другій-третій лінії оборони. У 95-й, 79-й, 25-й бригадах. А які можуть бути навчання у тих, хто вкопалися на першій лінії? Вони сидять там, п'ють, борються з мишами і сепаратистами. І намагаються вижити в умовах обстрілів. Коли армія не має цілі, вона розкладається. З технікою ситуація покращилася. Але ж це все одно старі зразки. Враховуючи великий рівень крадіжок в керівництві армії, техніка не завжди відповідає сучасним стандартам. Не вистачає зимової гуми для техніки. Не вистачає навіть елементарних речей. Наприклад, плівки для облаштування бліндажів, щоб вода не текла", - сказав він.

Нагадаємо, з вечора до ранку 16 листопада найманці відкривали вогонь 16 разів, із яких 5 – безпосередньо по позиціях українських бійців.

Зараз ви читаєте новину «Україна не використала перемир'я для створення армії нового зразка - Касьянов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути