середа, 11 квітня 2012 10:58

Учнів україномовної школи в Севастополі відправили до дітей з затримкою розумового розвитку

Учнів україномовної школи в Севастополі відправили до дітей з затримкою розумового розвитку
Батьки розповідають про тиск з боку чиновників. Фото: novaya.com.ua

Севастопольська влада прийняла рішення ліквідувати загальноосвітню школу-інтернат № 7, де навчальний процес проходить українською мовою, а половину його учнів перевести до інтернату № 4, де навчаються діти із затримкою психічного розвитку.

Як пише "Новий регіон" з посиланням на начальника управління освіти Ірину Заєць, таке рішення було прийнято міською радою.

За словами Заєць, батьки, які не хочуть, щоб їхні діти навчалися в інтернаті № 4, можуть влаштувати їх в будь-яку школу міста. Однак при цьому видання наводить і позицію батьків, які стверджують, що чиновники управління освіти чинили на них тиск, змушуючи написати заяву про відмову від навчання в інтернаті № 7, і, що вони досі не знають, де їхні діти будуть навчатися наступного року .

Інтернат № 7, єдина в Севастополі освітня установа такого роду, де навчання ведеться державною мовою, була створена в 1994 році на базі дитячого садка для дітей українських військовослужбовців. Якщо спочатку в ньому навчалося 200 дітей, то зараз тільки 50 вихованців, при чому, переважно, це діти з малозабезпечених та багатодітних сімей.

Рішення про ліквідацію інтернату та поновлення на його місці дитячого садка міські чиновники пояснюють тим, що його інфраструктура та матеріально-технічна база не відповідають статусу. Зокрема, там немає спортивного майданчика, спортзалу, приміщень для занять працею.

Проукраїнські організації Севастополя зі схваленням поставилися до ліквідації інтернату. Керівник місцевого відділення "Просвіти" Володимир Проценко назвав рішення міськради "правильним", оскільки "в дитячому садку школи не може бути".

Зараз ви читаєте новину «Учнів україномовної школи в Севастополі відправили до дітей з затримкою розумового розвитку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути