понеділок, 04 січня 2016 16:08

У Запоріжжі розробили суперзахисний бронежилет, який перевершує російський

У Запоріжжі розробили суперзахисний бронежилет, який перевершує російський
Фото: www.zoda.gov.ua

Бронежилет 4-го класу захисту, виготовлений запорізькими підприємствами для української армії, перевищує за якістю аналогічний російський. Про це повідомив директор Запорізького інструментального заводу імені Войкова Олексій Литвин на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"У грудні відбулися дві значущі для мене події. Ми отримали в Міноборони на випробування нові російські автоматні патрони. Річ колосальна, з новою технологією штампування кулі. І отримали нову російську поліпшену броню з бронежилетів ... Ми вистрілили новим російським патроном у нову російську броню. ПРОБИТО! Потім цим же патроном з 10 метрів у нашу броню. НЕ пробито!", - написав Литвин.

Бронежилет 4-го класу захисту, виготовлений на чотирьох підприємствах: "Дніпроспецсталь", "Запоріжсталь", інструментальний завод ім.Войкова і фірма "Селена". Зокрема, "Дніпроспецсталь" розробила хімічний склад унікального металу для пластин українського бронежилета, "Запоріжсталь" займалася прокаткою металу, а виготовлення та обробка пластин здійснювалися на інструментальному заводі ім.Войкова. Пошиття бронежилета проводилося запорізької фірмою "Селена".

Створення бронежилета обійшлося в 3 млн грн, у тому числі "Запоріжсталь" і "Дніпроспецсталь" вклали по 800 тис. грн. Собівартість виробу не перевищує 8 тис. грн.

Передбачалося, що запорізький бронежилет буде виготовлятися в двох видах - з двома пластинами і загальною вагою 11 кг, а також з чотирма пластинами і вагою 14 кг.

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі розробили суперзахисний бронежилет, який перевершує російський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути