середа, 25 грудня 2013 06:41

У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики

У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики
Фото: @AlanArnoldUK
Близько 100 тисяч будинків залишилися без електрики на півдні Великобританії з-за потужного шторму. Про це з посиланням на заяву місцевих властей повідомляє 24 грудня BBC News.

Жертвами негоди в країні стали чотири людини, пише The Belfast Telegraph. Двох з них віднесло у річку, інші загинули в результаті ДТП, викликаних важкими погодними умовами.

Крім того, шторм призвів до перебоїв у транспортному сполученні. Були скасовані деякі рейси поромів, в тому числі між Шотландією і Північною Ірландією. Залізничне сполучення на півдні країни було частково перервано. Перебої з електрикою призводять також до затримок в роботі повітряних гаваней, у тому числі лондонських аеропортів Хітроу та Гетвік.

Також шторм обрушився на територію півночі Франції. В результаті до ранку 24 грудня близько 240 тисяч будинків залишалися без електрики, пише Le Nouvel Observateur. Напередодні з нідерландської вантажного судна "Викториаборг" (Victoriaborg), який перебував у французького узбережжя, змило російського моряка. Пошуково-рятувальна операція поки ні до чого не привела.

Шторм обрушився на територію Великобританії та півночі Франції в ніч на понеділок, 23 грудня. Максимальна швидкість поривів вітру - 33 метри в секунду - була зафіксована на острові Саут-Уіст. Очікується, що найближчим часом шторм посилиться: в Північній Ірландії і Шотландії пориви вітру будуть досягати 40 метрів в секунду.
Зараз ви читаєте новину «У Великобританії 100 тисяч будинків залишилися без електрики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути