четвер, 03 грудня 2009 11:58

У Вакарчука склали графік зовнішнього тестування абітурієнтів

У Вакарчука склали графік зовнішнього тестування абітурієнтів
Зовнішнє тестування знань в наступному році розпочнеться 2 червня. Реєстрація триватиме з 15 грудня цього року до 31 березня 2010 року, йдеться в наказі міністра освіти Івана Вакарчука.

Тестування з української мови та літератури, яке відкриє сесію зовнішнього оцінювання, відбуватиметься протягом трьох днів - 2, 3 і 4 червня.

Майбутні абітурієнти, які оберуть на зовнішнє оцінювання іноземну мову, будуть здавати її 7 червня, а біологію та географію - 9 та 11 червня. Математика буде предметом тестування 14 і 15 червня, а історія України - 17 і 18 червня. Знання з хімії будуть оцінювати 21 червня. Завершиться зовнішнє оцінювання 23 червня тестуванням з фізики.

Результати зовнішнього оцінювання Український центр оцінювання якості освіти оприлюднить до 14 липня 2010 року.

Майбутні абітурієнти зможуть обрати під час реєстрації для участі в зовнішньому оцінюванні до п"яти предметів, два з яких є обов"язковими - це тестування з української мови та літератури (для всіх абітурієнтів), а також математики або історії України (за вибором абітурієнтів).

Реєстрація тих, хто висловив бажання взяти участь у зовнішньому оцінюванні, розпочнеться о 9:00 15 грудня 2009 року і завершиться о 18:00 31 березня 2010 і відбуватиметься в пунктах реєстрації.

Як повідомлялося, 1 грудня президія Верховної ради Автономної республіки Крим ухвалила звернення до Кабінету міністрів стосовно проведення зовнішнього незалежного тестування. Кримські депутати настійно рекомендували "створити рівні умови для осіб, які проходять зовнішнє незалежне оцінювання навчальних досягнень, незалежно від мови навчання, підготувавши якісний переклад всіх тестових завдань мовами національних меншин".

Депутати кримського парламенту впевнені, що це необхідно зробити, з огляду на мовну ситуацію в Криму. За даними останнього перепису населення, 77% жителів Криму вважають російську мову рідною. Крім того, міністр освіти і науки АРК Валерій Лавров заявив, що в 2009 році в Криму переважна більшість випускників (96,8%) обрала російську мову в якості мови тестування, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Вакарчука склали графік зовнішнього тестування абітурієнтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути