Ексклюзиви
четвер, 15 березня 2012 22:31

У Тернополі показали ікони, які плачуть
8

Фото: Фото: Олена Дзік

Сьогодні у Тернополі уперше відкрили виставку сакрального мистецтва відомого буковинського художника Олександра Козака. Митець став знаменитим завдяки тому, що написані ним образи почали сльозитися – на поверхні з'явилися краплі вологи.

Як розповів Gazeta.ua сам художник, ікони він малює з дитинства.

"Я почав їх малювати ще у першому класі. А натхнення з'явилося після того, як бабка завела мене у церкву. Тоді я вирішив, що стану художником і буду малювати саме лики святих", - зазначив Козак.

До Тернополя він привіз десять робіт. Дві з них сльозитися. Одна має назву "Сльози Божі", а друга – "Спаситель".

"Ікона "Сльози Божі" почала покриватися дивною вологою буквально на другий день, як я її намалював. Спочатку не звернув увагу на першу сльозу. Думав, це просто фарби ще не висохли. А за півроку сльоза знову з'явилася. І коли на виставці у Львові майстри випадково її витерли – проявилася ще раз. Пізніше так само почала сльозити і ікона "Спаситель". Ті сльози досі не висихають", - пояснив він.

За словами художника, на дивовижні ікони приходили дивитися як відомі люди, так і священики. Зокрема, його виставку відвідувала Ольга Герасим'юк.

"Владика Мелетій із Чернівецької єпархії УПЦ МП підтвердив, що ікони справді сльозоточать. Не можна сказати, що вони мироточать, бо запаху мира нема. Але те, що відбувається з образами, я вважаю знаком. Бо незадовго після того, як уперше проявилися ці явища, - і в Україні, і в світі, було багато паводків і катастроф", - сказав митець.

Зазначимо, Олександр Козак малює та реставрує ікони не тільки в Україні, а й у Росії та Румунії. На його адресу часто приходять листи із подяками від вірян за образи – біля них люди зцілюються.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі показали ікони, які плачуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути