субота, 19 листопада 2011 11:48

У Тернополі діти цілують мощі святого Миколая
6

Фото: Фото: Олена Дзік

Сьогодні у греко-католицькому храмі Матері Божої Неустанної Помочі на вулиці Данила Галицького у Тернополі відбувається молебний чин на оздоровлення до блаженнійшого Миколая Чарнецького.

Мощі святого Миколая привезли до церкви зі Львова, де похований колишній священик-місіонер. Його могила розміщена на Личаківському цвинтарі. Відомий випадок, коли жінка, якій мали ампутувати руку, набрала землі з могили Миколая, приклала і видужала. З тих пір люди часто набирають землю із його могили і моляться про оздоровлення.

Як розповів настоятель тернопільського храму о. Василь Ліниця, мощі до міста привезли із львівської церкви святого Йосафата на час відновлення святої місії.

"Щодня тут збираються отці-місіонери. Провадять науку серед дошкільнят, школярів і дорослих людей різного віку", - сказав він.

Парафіяни мають можливість прикластися до святих мощей, помолитися за здоров'я та благословення.

"Люди моляться у різних потребах. Найчастіше до блаженнійшого Миколая звертаються пари, які не мають дітей. Це у багатьох випадках допомагає - потім уже сім'ї приходять подякувати зі своїми дітками. А ще студенти люблять молитися до святого. Просять допомоги у складанні іспитів. Приходять, як завжди, в останній день", - розказав отець.

До храму ідуть люди не тільки з Тернопільщини, а й з інших областей.

"Ми почули, що мощі блаженнійшого Миколая сюди привозять і спеціально приїхали. Хочемо помолитися за своїх дітей і внуків", - розповіли 67-річна Марія та 62-річна Ольга із села Лучки Хмельницької області.

Зараз ви читаєте новину «У Тернополі діти цілують мощі святого Миколая». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути