пʼятниця, 18 березня 2016 11:46

"У своїй книзі хотів показати, що Україна - не failed state, а рішення для Європи" - Ложкін

"У своїй книзі хотів показати, що Україна - не failed state, а рішення для Європи" - Ложкін

Одним з головних мотивів написання своєї нової книги "Четверта республіка" Борис Ложкін назвав необхідність показати цінність України для Європи і Європи для України - як зараз, так і в довгостроковій перспективі.

Про це він заявив 18 березня на брифінгу з нагоди виходу видання. Книга була написана Ложкіним за участі журналіста Володимира Федорина.

"Головне завдання книги - відповісти на питання з її підзаголовока: "Чому Європа потрібна Україні, а Україні – Європі". Вважаємо, що Україні потрібна Європа, як джерело європейських цінностей, але також і Європі Україна потрібна, як країна пасіонарна, для якої ці цінності є на порядку денному, як нагадування про сенс самого європейського проекту. Ця книга показує зовнішньому світу, що з Україною можна і треба мати справу. Що Україна - не failed state, а, навпаки, - рішення для Європи", - заявив він.

За словами Ложкіна, робота над книгою також допомогла йому розібратися у собі.

"Робота над книгою дала мені змогу подивитися за горизонт і міркувати стратегічно, допомогла осмислити те, що вже зроблено, і що має бути зроблено, аби побудувати успішну європейську країну", - зазначив він.

Також Ложкін пояснив, чому для книги була обрана саме така назва.

"Ми вважаємо, що є чотири етапи української державності - це УНР, потім УРСР, потім Україна 1991-2013 років. І з Революції гідності почалася нова епоха, час нової української республіки - побудови сучасної демократичної держави з потужною економікою, почалося переосмислення ролі держави в житті кожного українського громадянина. Особисто я переконаний, що ця роль має зменшуватися", - підкреслив він.

За словами Ложкіна, головними адресатами твору є люди, які приймають рішення: політики, державні менеджери, економісти, громадські діячі, а також ті, хто прагне ухвалювати рішення у майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «"У своїй книзі хотів показати, що Україна - не failed state, а рішення для Європи" - Ложкін». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути