четвер, 22 липня 2010 14:19

У столиці ліквідують платні пляжі

У столиці ліквідують платні пляжі

У комунальному підприємстві "Плесо" заявили, що незабаром в Києві платних пляжів не буде, додавши, що якщо за вхід на пляж вимагатимуть гроші, то можна сміливо не платити, і навіть звертатися в міліцію.

"Сьогодні почну займатися цим питанням, підприємці захопили громадську територію. Це просто скандал, люди не повинні платити", - сказав директор КП "Плесо" Хвіча Мепарішвілі.

Майже усі платні пляжі в Києві знаходяться в Гідропарку. Ще кілька днів тому на вході на пляж Sun - City, що поряд з Венеціанським мостом, висіло оголошення: "Вхід на територію пляжу понеділок - п'ятниця - 30 гривен, вихідні - 40". Проте, як виявилося, ціни вже виросли: в буденні - 40, у вихідні - 50 гривен. Власники пляжу говорять, що вхід на пляж безкоштовний, але послуги платні.

"Самі подумайте, увесь персонал багато працює, їм же потрібно платити. У цю вартість послуги усе входить - шезлонг, прибирання, туалет, душ", - заявив охоронець.

Адвокат Володимир Нестерак говорить, що платні пляжі є незаконними.

"100 метрів від води - це земля загального користування, а землі в Гідропарку - комунального користування, вони не те що не можуть бути приватними, але навіть не можуть бути передані в оренду. Отже це самозахоплення", - сказав юрист.

Директор комунального підприємства "Гідропарк" Денис Василенко завірив, що не має відношення до проблеми платних пляжів.

"Так, я знаю, що тут безліч пляжів вимагають гроші за вхід, але нічого не можу поробити, це сфера відповідальності "Плесо", я відношення до цього не маю", - заявив Василенко.

Сегодня

Зараз ви читаєте новину «У столиці ліквідують платні пляжі ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути