понеділок, 13 квітня 2009 18:53

У столичному метрополітені з"явилися з"їзди для інвалідних візків

У столичному метрополітені з"явилися з"їзди для інвалідних візків

У київському метрополітені облаштували чотири нові з"їзди для візків щоб забезпечити зручне пересування людей з обмеженими можливостями.

Два візкові з"їзди з"явилися на станції Житомирська та по одному на станціях Харківська та Либідська, повідомляють у Київському метрополітені.

На роботи з облаштування візкових з"їздів витратили понад 21 тисячу гривень. До кінця року в метрополітені з"являться ще 21 візковий з"їзд, заявляють в Київметрополітені.

Крім цього, для людей з вадами слуху, п"ять вагонів метрополітену обладнали відеоінформаційними системами. Ці роботи виконуються за кошти інвесторів.

Нагадаємо, що Київський метрополітен планує з 1 травня на станції метро Гідропарк запустити роботу другого вестибюля.

Як повідомлялося, у київському метрополітені зміниться вартість проїзду. Тепер вартість проїзду залежатиме від дальності поїздки або часу перебування в метрополітені. Відповідні зміни припускає впровадження автоматизованої системи проходу пасажирів (АСПП) в київський метрополітен.

Передбачене впровадження багатофункціональної смарт-карточки, на якій розміщуватимуться соціальне, транспортне і платіжне застосування.

План робіт на 2009 рік передбачає повне закінчення робіт для забезпечення оплати проїзду на вході на станцію і установку устаткування АСПП на виходах для забезпечення технічної можливості введення системи оплати проїзду залежно від дальності поїздки. Для цього в Програмі соціально-економічного розвитку міста передбачено 9 млн. 711 тис. гривень.

За матеріалами Хрещатик, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У столичному метрополітені з"явилися з"їзди для інвалідних візків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути