середа, 04 грудня 2013 15:24

У столичній галереї Mainstream дають нічліг і годують бутербродами
16

Фото: Фото: Світлана Корженко

У столичній галереї Mainstream, що по вул Турівській, 31, на ніч приймають учасників Євромайдану. Одночасно можуть розмістити 40 осіб.

"Почали приймати учасників Євроймадану 2 грудня. В перший день в нас ночувало 18 людей різного віку. В основному були чоловіки. Вони приїхали до Київа із Чернівців, Івано-Франківська та Тернопіля. Всі нормальні і абсолютно адекватні", -  розповіла кореспонденту Gazeta.ua волонтер Книженко Анна.

За вхідними дверима на стенді висить папірець із написаними від руки правилами ночівлі в музеї. Телефон треба ставити на віброрежим, пластиковий стаканчик підписувати і використовувати повторно.

"В галереї заборонено вживати алкогольні напої, шуміти і смітити. Цих правил ніхто не порушує. Ввечері учасники Євромайдану приїжджають, швиденько перекушують і лягають спати. Піднімаються рано. Після себе прибирають, допомагають винести сміття. І зразу — знову на Майдан", - сказала Анна.

"Розмов ніяких не ведуть. Хочуть більше поспати, щоб вранці з новими силами бігти на Майдан", - додала вона.

У галереї є спальники і каремати. Тут можна переодягтися, перекусити і попити чаю.

"Коли тільки почали приймати мітингувальників, нічого цього у нас не було. Та розмістили оголошення в інтернеті і того ж дня люди почали зносити спальники, каремати, ковдри, одяг і їжу. Навіть купили для мітингувальників зубні щітки і шкарпетки", - розповіла Анна Книженко.

"Перший день мітингувальникам було холодно. Але наступного дня ми купили утеплювальний матеріал і постелили на підлогу в першій кімнаті. А в другій учасники Євромайдану пропонуємо спати на червоній доріжці", - додала вона.

Зараз ви читаєте новину «У столичній галереї Mainstream дають нічліг і годують бутербродами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути