понеділок, 04 березня 2013 03:44

У США 2-річну дівчинку вилікували від ВІЛ-інфекції

У США 2-річну дівчинку вилікували від ВІЛ-інфекції
Фото: poltava.pl.ua

У американському штаті Міссісіпі зафіксований унікальний випадок повного одужання дитини, народженої з вірусом імунодефіциту людини, що викликає захворювання - ВІЛ-інфекцію, остання стадія якої відома як синдром набутого імунодефіциту (СНІД). Про це повідомляє газета The Wall Street Journal.

За даними видання, йдеться про дівчинку у віці 2,5 років, якій вдалося видужати завдяки "агресивному лікуванню препаратами відразу ж після її народження". Мова йде про високоактивну антиретровірусну терапію, що складається з одночасного прийому трьох-чотирьох сильнодіючих препаратів.

За рекомендацією Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ), вона не застосовується з перших днів життя хворого, так як не завжди можна відразу поставити правильний діагноз на ВІЛ. Вірогідність точного діагнозу, відзначають у ВООЗ, становить від 15 до 45 %. Як правило, таку терапію починають використовувати лише після всіх необхідних тестів через чотири-шість тижнів.

"Завдяки цьому незвичайному випадку може змінитися вся система догляду за сотнями тисяч дітей, що народилися з ВІЛ-інфекціями. Якщо подальші дослідження підтвердять ефективність такої схеми лікування, то вона може отримати широке поширення", - відзначає видання.

Перший випадок лікування від ВІЛ-інфекції, нагадало видання, був зафіксований в 2007 році в Берліні, коли інфікованого вірусом чоловіка вдалося вилікувати завдяки трансплантації кісткового мозку.

За інформацією газети, медикам стало відомо про те, що дівчинка одужала після того, як проведене обстеження показало, що в організмі дитини не залишилося слідів ВІЛ-інфекції.

"Це просто неймовірно. Дитина проходила курс агресивної терапії, а потім її припинила і повністю одужала. Після припинення курсу, як правило, пацієнти помирають протягом декількох тижнів", - сказала провідний фахівець дослідження даного випадку Дебора Персо з Центру Джона Хопкінса в Балтіморі.

При цьому вона додала, що говорити про новий спосіб лікування від СНІДу поки передчасно, оскільки це поки одиничний випадок.

Зараз ви читаєте новину «У США 2-річну дівчинку вилікували від ВІЛ-інфекції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути