пʼятниця, 24 червня 2016 14:48

У СІЗО Ігоря Завадського годували супом із тарганами

У СІЗО Ігоря Завадського годували супом із тарганами
фото: Сергій Старостенко

Свій перший обід у СІЗО акордеоніст Ігор Завадський пам'ятає і досі. Тоді йому принесли тарілку супу. Зверху у ній плавав тарган.

Про це Ігор Завадський розповів кореспонденту Gazeta.ua під час інтерв'ю.

"Те, що давали у СІЗО, не завжди можна було їсти. Перший обід пам'ятаю досі. Тоді принесли тарілку супу, в якій плавав тарган", - сказав він.

"За кілька днів після того у СІЗО приїхала перевірка на чолі з Валерією Лутковською. Коли спитала, як годують, відповів: "Дали суп з тарганом. Але нічого страшного. Я його з миски витягнув і суп таки поїв". Після цього начальник СІЗО на мене накинувся: "Для чого ти мене підставляєш?". Відповів, що лише сказав правду", - додав Ігор Завадський.

У СІЗО акордеоніста рятували передачі.

"З передачами перші 3 роки було обмеження. У місяць дозволяли дві - не більш як 25 кілограмів. Шанувальниці часто передавали то палку ковбаси, то торбинку пиріжків. Після цього повноцінних передач вже не приймали. Доводилося розтягувати отримане на місяць", - поділився Ігор Завадський.

"Цього року з передачами стало легше. Мій концертний директор Андрій Бригіда останні 5 місяців носив мені передачі щотижня. Сам навчився готувати і приносив мені домашню їжу. Приймальниці у СІЗО його полюбили. Дозволяли навіть борщ мені передавати, хоч це було заборонено", - додав він.

Детальніше про те, як Ігор Завадський 4 роки провів у СІЗО читайте у матеріалі "Надія Савченко сказала: "Про мистецтво поговоримо з вами, коли я стану президентом, а ви – міністром культури"

Зараз ви читаєте новину «У СІЗО Ігоря Завадського годували супом із тарганами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути