понеділок, 27 липня 2009 12:29

У Сахарі хочуть побудувати стіну завдовжки 6000 км

У Сахарі хочуть побудувати стіну завдовжки 6000 км

З ініціативою побудувати в Сахарі гігантську стіну протяжністю 6 тис. кілометрів для того щоб зупинити рух пустелі на південь Африки, виступили учасники впливової міжнародної конференції TEDGlobal, яка завершилася в Оксфорді.

Як заявив сьогодні в інтерв"ю британської радіостанції ВВС організатор даного проекту архітектор Магнут Ларсон, стіна покликана "зупинити наступ" пустелі Сахара.

Згідно з опублікованою в 2007 році доповіддю ООН, третина населення землі, а це близько двох мільярдів чоловік, ризикує постраждати в найближчі десятиліття від наступу пустель. Стіна повинна протягнутися від узбережжя Індійського океану до Атлантики: від Джибуті на Сході до Мавританії на Заході континенту, відзначив Ларсон.

Ним розроблена унікальна технологія, яка полягає у використанні піску пустелі і особливого виду бактерій, які здатні "цементувати" цей пісок. Бактерії, відомі як Bacilluspasteurii, живуть в основному в болотах, володіють унікальною властивістю - виділяти при високих температурах речовину, яка діє на піщинки як цемент.

В результаті, стверджує Ларсон, з піску можна зводити гігантські та надійні стіни, які не допустять просування пісків.

Новітньою технологією вже зацікавилися китайські фахівці, які також шукають можливість боротися з наступом пісків пустелі Гобі.

Щорічна оксфордська конференція TEDGlobal присвячена новітнім дослідженням, передовим технологіям і несподіваним проектам та відкриттям.

Forum, Подробности

Зараз ви читаєте новину «У Сахарі хочуть побудувати стіну завдовжки 6000 км». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути