понеділок, 15 липня 2013 20:59

У разі неправомірних дій міліціонера потрібно захищатися - Ярема

У разі неправомірних дій міліціонера потрібно захищатися - Ярема
Віталій Ярема Фото: chak.com.ua

Активістці КУПРу Ірині Бондар, яку нібито вдарив працівник міліції на ринку "Шлях" 12 липня, варто було захищатися від правоохоронця. Таку думку в ефірі телеканалу TВi висловив кадровий офіцер МВС Віталій Ярема.

Він зазначив, що "застосовувати силу відносно тих громадян, які не є адміністративними правопорушниками, не чинять опору міліції — це є перевищення службових повноважень, кримінальний злочин і за це потрібно відповідним чином притягувати до відповідальності цього працівника".

"Люди, які страждають від незаконних дій працівників міліції відповідно до Конституції України мають право на необхідну оборону. Тобто якби потерпіла причинила цьому працівникові такі самі тілесні ушкодження, по закону вона не може нести за це відповідальність. Бо вона себе захищає", - зазначив Ярема.

На уточнююче запитання ведучого, чи це означає, що "міліціонерові потрібно було у відповідь дати по ниркам", він відповів: "Принаймні треба було захищатися. Ну а якби він почав її грабувати? Те, що на ньому знаходиться одяг працівника мліції, це не говорить про те, що він має вчиняти будь-які дії. Працівник міліції має право затримувати особу, якщо вона вчинила злочин, або адміністративне порушення. І то не всі: а такі як дрібне хуліганство, непокора працівнику міліції та ще декілька адмінпорушень. В решті випадках працівник міліції не має права затримувати особу".

За його словами, подібні речі, накшталт штурму Святошинського райвідділку міліції, потрібно негайно припиняти.

Однак він додав: "Але в цьому випадку винні самі правоохоронці".

Зараз ви читаєте новину «У разі неправомірних дій міліціонера потрібно захищатися - Ярема». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути