четвер, 12 грудня 2013 09:52

У Пшонки запевняють, що журналістів ніхто не залякує

У Пшонки запевняють, що журналістів ніхто не залякує
Фото: ipress.ua

Генеральна прокуратура України звертається до керівників редакцій і журналістів з проханням не розцінювати виклики на допити як втручання в роботу або перешкоджання їй . Про це повідомляє прес -служба ГПУ, передає Цензор.НЕТ.

"Прес-служба Генеральної прокуратури України, у зв'язку з тим, що виникло певне нерозуміння з боку засобів масової інформації деяких звернень слідчих Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України, уповноважена звернутися до колег-журналістів. Слідчі органи прокуратури направили низку запитів в редакції багатьох ЗМІ, журналісти яких були свідками подій 29-30 листопада, оскільки працювали в епіцентрі заворушень, з проханням надати слідству наявні відео та фотоматеріали. Головне слідче управління Генеральної прокуратури вдячне всім редакціям, які відгукнулися на прохання слідчих і надали такі дані", - йдеться в заяві.

"Вивчення зафіксованих журналістами на відео і фото фактів є надзвичайно важливою складовою роботи слідчих у кримінальному провадженні щодо перевищення співробітниками правоохоронних органів своїх службових повноважень (яке, власне, і розслідується ГСУ ГПУ). Деякі з представлених матеріалів дозволяють слідчим отримати необхідні об'єктивні дані щодо учасників подій, а тому виникає необхідність в особистому спілкуванні з журналістами, які зафіксували ті чи інші кадри. Така необхідність продиктована виключно завданням слідчого з'ясувати якомога більше важливих деталей для встановлення об'єктивності та істини у вказаному кримінальному провадженні", - наголошується в повідомленні ГПУ.

У Генпрокуратурі також підкреслили, що якщо журналіст відмовляється давати свідчення у виробництві, то це його право, яке ніким не може бути порушено.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Генеральна прокуратура України та МВС вимагають терміново надати персональні дані журналістів і операторів телеканалу 24, які висвітлювали події 30 листопада та 1 грудня в Києві.

Зараз ви читаєте новину «У Пшонки запевняють, що журналістів ніхто не залякує». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути