середа, 21 травня 2008 19:15

У потерпілих від землетрусу районах Китаю побудують школи "Надія"

За словами представника Китайського фонду молоді й підлітків, до цього часу до фонду надійшли пожертвування на користь потерпілих від землетрусу на суму понад 100 млн юаней (більше $14 млн). Всі гроші будуть спрямовані на створення шкіл "Надія" у постраждалих районах.

Завдяки спільним зусиллям Китайського фонду молоді й підлітків і добровольців у селищі Цзуньдао м. Мяньчжу (провінція Сичуань, Південно-Західний Китай) днями вже був побудований перший сейсмостійкий комплекс початкової школи "Надія". Так, нова школа розташована на місці колишньої центральної початкової школи, повністю зруйнованої в результаті потужного землетрусу 12 травня. Навчальний корпус площею 1100 кв.м включає 9 класних кабінетів і вчительську. Будівництво нової школи дозволить найближчим часом відновити заняття більш ніж 600 учням колишньої центральної початкової школи.

Крім того, школярі з південно-західної китайської провінції Сичуань, що залишилися в живих послу землетрусу, але втратили свої школи, відновили заняття. Вчителі проводять уроки під великими тентами. Як повідомив представник міністерства народної освіти Китаю Хань Цзінь, "китайське міністерство освіти відправило в постраждалі райони Сичуані триста багатомісних наметів, у яких діти зі зруйнованих шкіл будуть навчатися до того, як їхні школи будуть побудовані заново". Всім китайським школярам потрібно підготуватися до іспитів, які пройдуть на початку червня.

Нагадаємо, число жертв найбільше постраждалої від землетрусу Сичуані досягло 39 тис. 577 осіб. За офіційною статистикою, зниклими без звістки вважаються понад 32 тис. осіб, поранення різного ступеня важкості одержали більше 245 тис. жителів регіону, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «У потерпілих від землетрусу районах Китаю побудують школи "Надія"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути