вівторок, 07 травня 2013 18:23

У Полтаві образ Богородиці проявився в квартирі після пожежі

Перед Великоднем півтораметровий образ Богородиці з немовлям проявився на стіні двокімнатної квартири Миколи Біліченка по вулиці Калініна, 20 у Полтаві. Помешканя зайнялося через свічку, яка стояла біля фото покійної дружини господаря.

"Горіла зала квартири на п'ятому поверсі старої хрущовки. Під'їзд й хата в диму, нічого не було видно, дихати нічим, - повідомив командир відділення Полтавської державної пожежної частини №1 В'ячеслав Дігтярь. - Як загасили пожежу, по спині поповзли мурашки, бо серед диму на чорній від сажі стіні біля вікна побачили плавні білі контури жінки в сутані, намальовані, ніби, пензлем, один в один Богородиця з сином. Поряд стояв не зачеплений вогнем дерев'яний стілець, здалось, наче натурниця сиділа на ньому. Далі неї вогонь не пішов, хоча там було чому горіти, шпалери, лінолеум, стіл. Перший раз в житті таке побачив".

Пожежа почалась зі свічки перед фотографією покійної дружини Миколи Валентини, яка 10 років тому померла від раку.

"Чоловік якраз поминав річницю її смерті, забув загасити свічку й пішов на кладовище до могили, - розповів фахівець з оперативного реагування та цивільного захисту Полтавської державної пожежної частини №1 Дмитро Шепеленко. - Може, під час його відсутності Богородиця таким чином захистила квартиру від сильнішої пожежі. Знаю, після цього випадку до погорільця приходив батюшка, хоче цей образ внести до православних пам'яток, може, той шматок стіни випиляють, або що".

Донька Миколи Біліченка повідомила, зберігати образ, робити експертизу відбитка не будуть, заклеять його новими шпалерами.

На Полтавщині це другий випадок появи образу Богородиці з немовлям. Вперше його побачили чотири роки тому в селі Старицьківка Машівського району, проступив на зрізі старої груші, яку хотіли спиляти. До неї і нині їздять паломники.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві образ Богородиці проявився в квартирі після пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути