четвер, 12 травня 2016 17:31

У Полтаві на полігоні спецпризначенці інсценували АТО
12

Фото: Денис Скриль

На військовому полігоні під Полтавою бійці батальйону "Полтава" інсценували дії в АТО. Показували, як треба себе вести в екстремальних ситуаціях.

Спецпризначенці відпрацювали тактичні дії, рухались за різними методиками та проводили контрнаступ із прикриттям бронетехніки.

"Батальйону вже два роки. На полігоні бійці демонструють свою підготовку і готовність виконувати завдання в зоні АТО. Вибухам ми приділяємо особливу увагу, адже останнім часом в області почастішали такі випадки", - розповів Олег Бех, керівник Полтавської обласної поліції.

"Зараз в батальйоні служить до 300 осіб. Охороняємо важливі об'єкти в Луганській області в зоні АТО. У підрозділі служать винятково добровольці. Бійці за час війни на сході побували майже в усіх гарячих точках – біля Широкіного, Кримського, Айдару, Дебальцевого, Волновахи та Маріуполя", - розповів Юрій Анучін, комбат "Полтави", в минулому кулеметник батальйону "Азов".

Також кінологи перевіряли вправність та слухняність службових псів, шукали із ними вибухівку, наркотики та зброю. Затримували умовних злочинців.

"Найкраще для виявлення наркотиків підходять породи собак кокер-спанієль, лабрадор та бельгійська вівчарка. Вони мають гарне чуття та легко піддаються дресуванню. А от для вибухотехніків потрібні більш спокійні собаки, щоб не метушились. Щоб виховати хорошого помічника, кінологу потрібно витратити щонайменше 2 роки", - пояснив Андрій Смолінський, начальник кінологічного центру Полтавської обласної поліції.

Чорний лабрадор Магія легко відшукала вибухівку, яку одразу знешкодили фахівці.

Також бійці продемонстрували своє спорядження - бронежилети найвищого класу захисту, тактичні аптечки та новітні зразки зброї вітчизняного виробництва.

Зараз ви читаєте новину «У Полтаві на полігоні спецпризначенці інсценували АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути