четвер, 21 квітня 2016 17:45

У ПАРЄ пропонують ввести санкції проти тих, хто затримав Савченко

У ПАРЄ пропонують ввести санкції проти тих, хто затримав Савченко
Фото: patrioty.org.ua

У Парламентській асамблеї Ради Європи під час дебатів по українським полоненим у зв'язку з агресією РФ запропонували ввести персональні санкції проти осіб, причетних до незаконних викрадань, арештів і ув'язнень українців російською владою за сфабрикованими звинуваченнями.

Таку пропозицію озвучила депутат від Латвії Неллія Клейнберга, доповідач ПАРЄ з гуманітарних аспектів і питань зниклих людей у ході конфлікту в Україні, передає "112 Україна".

Клейнберга згадала процес над українським народним депутатом і членом ПАРЄ Надією Савченко.

"Пропонуємо країнам-членам Ради Європи запровадити цілеспрямовані санкції, зокрема заборони на поїздки і заморожування рахунків стосовно осіб, причетних до викрадення, незаконного утримання і несправедливого суду над Надією Савченко. Аналогічні заходи слід розглядати і стосовно випадку 20 інших українських ув'язнених, затриманих російською владою за сфабрикованими звинуваченнями", - запропонувала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні Савченко сидіти не буде - адвокат

Тему Надії Савченко також торкнувся член Асамблеї Джон Ковел.

"У доповіді правильно підкреслюється справа Наді Савченко, яка є членом цієї Асамблеї. У доповіді йдеться про те, що існує міжнародна стурбованість з обох сторін Атлантики щодо її звільнення російською владою і до цього ми, як і раніше, закликаємо і поки це відхиляється. Я сподіваюся, що Асамблея підтримає ці заклики", - додав Ковел.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія отримала запит від України про видачу Савченко

У той же час Клейнберга підкреслила "величезну роботу", яку виконали українська влада та громадські організації, добровольці, щоб звільнити 3015 полонених, захоплених з квітня 2014 року.

"Тим не менш, 123 людини ще перебувають у полоні у сепаратистів, а 693 як і раніше числяться зниклими без вісті", - додала вона.

Нагадаємо, українську льотчицю Надію Савченко затримали бойовики ЛНР влітку 2014 року та незаконно вивезли в Росію, де її засудили до 22 років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ пропонують ввести санкції проти тих, хто затримав Савченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути