пʼятниця, 09 вересня 2011 16:44

У Непалі електрику подають лише 6 годин на добу

 

У Непалі електрику подають лише 6 годин на добу. Пляшка питної води коштує 20 рупій, на високогір'ї – 200. Гривня дорівнює приблизно 9 рупіям.

"Електрику в містах включають на 3 години зранку й на 3 – ввечері. Магазини й готелі мають свої генератори. Зранку городяни збираються біля колонок-качалок. Стоять часом по 40 людей. Один голову миє, другий пере, третій – чистить посуд. Дехто набирає відро й миється біля свого дому – виливає все на вулицю. Так вирішують проблему за відсутності водогону. Пити місцеву воду туристам не радять – через небезпеку розладу шлунка. Ми додавали таблетки для дезінфекції – їх продають в аптеках", - розказала львів'янка Юлія Волошинська й додала, що їхати в Непал треба весною або восени. Влітку там мусонні дощі, зимою –холодно.

"Можна зайти майже опівночі в місцевий магазин, і він буде відчинений. У туристичних містах під такі заклади непальці перероблюють свої житла. Сучасний торговельний зал, а в кінці – відгороджена кімната. У ній – маленька плита, на якій готують, і ліжко, де сплять батько, мати й двоє-троє дітей. Ця кімнатка одночасно є примірочною. За 10 доларів у туристичному магазині можна купити якісний флісовий светр, за 50 – найкращу куртку-пуховик. Одяг, що виготовляють на місці або привозять із Китаю, – дуже дешевий. Дороге спеціалізоване альпіністське спорядження – карабіни, жумари, льодоруби. Першому клієнту дня продавці віддають товар за ціну, яку він скаже. Ну хіба зовсім смішну називає – тоді торгуються. Ціну можна збити на 20–30 відсотків. Не торгуються тільки буддисти, вихідці з Тибету. Вони одразу ставлять справедливу ціну. Тибетських жінок легко відрізнити від місцевих за великими фартухами, які одягають поверх одягу. Чоловіків упізнати складно", - розповіла мандрівниця.

Прочитати детальніше, чого треба остерігатися в Непалі та скільки обійдеться українцю поїздка у цю країну, можна у журналі "Країна" № 34 (87) за 9 вересня 2011 року.

 

Журнал можна купити у точках продажу преси за ціною 9 гривень.

Передплату на журнал "Країна" можна оформити у будь-якому поштовому відділенні України. Передплатний індекс - 37278. Вартість передплати на місяць — 28 грн.

 

Зараз ви читаєте новину «У Непалі електрику подають лише 6 годин на добу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути