субота, 19 грудня 2015 04:51

У МЗС пояснили, що потрібно буде для поїздки в країни ЄС після скасування віз

У МЗС пояснили, що потрібно буде для поїздки в країни ЄС після скасування віз

У разі введення безвізового режиму з ЄС, на паспортному контролі у громадян України можуть попросити підтвердження зворотного квитка або ж наявність достатнього фінансового ресурсу.

Про це в ефірі "5 каналу" розповіла заступник міністра закордонних справ України з питань європейської інтеграції Олена Зеркаль.

Відповідаючи на запитання, якщо українці все ж отримають безвізовий режим, чи не станеться так, що маючи біометричний паспорт, на паспортному контролі в країні прибуття не пропустять, вона пояснила: "Дійсно, є питання, оскільки, незважаючи на те, що за біометричними паспортами громадяни зможуть подорожувати без необхідності отримання віз, у прикордонних служб є таке право запитати,"чи є у вас підтвердження зворотного квитка? ","чи є у вас достатньо фінансових ресурсів для того, щоб перебувати достатній термін?", і "де ви збираєтеся перебувати весь цей час?".

Нагадаємо, Президент України Петро Порошенко оцінив підсумковий звіт Єврокомісії про повне виконання Україною критеріїв безвізового режиму як величезну перемогу для українців.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС пояснили, що потрібно буде для поїздки в країни ЄС після скасування віз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути