пʼятниця, 08 березня 2013 18:23

У Москві затримали учасниць мітингу на захист жіночих прав

У Москві затримали учасниць мітингу на захист жіночих прав

Після закінчення мітингу на захист прав жінок, що проходив 8 березня в Новопушкінському сквері Москви, поліція затримала сімнадцять його учасників. Про це повідомляє партія "Яблуко", яка виступала організатором акції. У прес-релізі партії уточнюється, що більшість затриманих - "анархо-феміністки", які розповсюджували феміністську газету "Воля".

Згідно з повідомленням партії "Яблуко", в санкціонованому владою мітингу брали участь, з одного боку, активісти самої партії та організацій, що входять до складу Ради з консолідації жіночого руху Росії, а з іншого - феміністки, яким не дозволили провести марш під гаслом "Фемінізм - це звільнення ".

Активісти стверджують також, що в Новопушкінському сквері були присутні і "православні активісти", які намагалися облити маніфестантів нечистотами і провокували затримання.

У столичній поліції агентству "Інтерфакс" затримання пояснили тим, що в кінці мітингу група громадян порушувала громадський порядок, проголошуючи не узгоджені заздалегідь гасла. Число затриманих у ГУ МВС по Москві не назвали, заявивши лише, що в загальній складності в мітингу взяли участь близько ста осіб.

У поліції уточнюють, що організатори мітингу його своєчасно припинили і попросили учасників розійтися.Мж тим, повідомляється, що поліція зажадала завершити мітинг за двадцять хвилин до моменту його офіційного закінчення, а ще раніше почалися "масові затримання" маніфестантів.

Організатори, втім, встигли оголосити резолюцію мітингу: вона включає вимоги забезпечити жінкам рівні з чоловіками права і припинити переслідування феміністок і активістів ЛГБТ-руху.

Затримання маніфестантів проводилися 8 березня не тільки в Новопушкінському сквері. Шість осіб було затримано біля будівлі Федеральної служби виконання покарань на Калузькій площі столиці. Там була влаштована серія одиночних пікетів на підтримку учасниць групи Pussy Riot, засуджених до позбавлення волі за "панк-молебень" в храмі Христа Спасителя. У поліції агентству РІА Новини пояснили, що затримані порушили правила проведення одиночних пікетів.

Повідомлялося, що на Калузькій площі були присутні і опоненти пікетників з числа "православних активістів". У цьому випадку до використання нечистот вони не вдавалися, а лише читали вголос Біблію.

Зараз ви читаєте новину «У Москві затримали учасниць мітингу на захист жіночих прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути