понеділок, 13 червня 2016 21:23

У Москві відбувся марш "За Росію проти диктатури"
13

Фото: УНІАН

У Москві кілька сотень осіб провели несанкціонований марш "За Росію проти диктатури".

Про це повідомляє "УНІАН".

Мерія російської столиці відмовилася погоджувати акцію, проте це не зупинило активістів. Уперше за багато років несанкціонована акція пройшла без затримань.

Зазначається, що люди без плакатів і гасел, але з квітами змогли пройти від Слов'янської площі до мосту Нємцова - так російські опозиціонери назвали Великий Москворецький міст, де був убитий політик.

У такий спосіб незгодні з політикою президента РФ Володимира Путіна відсвяткували День Росії та висловили протест проти війни з Україною.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Путін розуміє лише мову жорсткої відсічі" - віце-прем'єр

За словами однієї з учасниць маршу, члена опозиційної партії ПАРНАС Алли Наумчевої, до проведення маршу учасників спонукала жахлива стаття 282 КК РФ і поправки до неї (розпалювання ненависті та ворожнечі – ред.), які вносить зараз Держдума.

"Комітет протестних дій хотів узгодити масовий захід "За Росію проти диктатури". Однак мерія Москви ходу і мітинг не узгодила. Тоді було прийнято рішення просто вийти й покласти квіти на місці загибелі нашого соратника, одного з лідерів протесту Бориса Нємцова", - наголосила Наумчева.

Вона підкреслила, що організатори здивовані тим, що поліція нікого не затримала, незважаючи на велику кількість учасників.

"Сьогодні поліція навіть перекрила дорогу, щоб ми перейшли її у недозволеному місці, надавали всіляке сприяння. Не знаю, чи це якісь зміни в головах людей, чи це якась довга гра на майбутнє. Але я рада, що сьогодні всі залишилися на волі, ніхто не був затриманий, всі змогли покласти квіти", - сказала Наумчева.

Крім того, вона додала, що жовтоголові квіти й значки учасники акції пов'язали з Україною, щоб висловити таким чином свою підтримку.

"Ви змогли змінити свою власну владу, таким чином ми заперечуємо проти політики Путіна по відношенню до України, проти агресії, яку веде наша держава", - наголосила опозиціонерка.
Вона пояснила, що поклала квіти на місце загибелі Бориса Нємцова тому, що він боровся проти путінської агресії по відношенню до України.

"Останні дні - це особиста пам'ять і особистий біль за ваших хлопців, які гинуть на сході. Пробачте нам", - сказала Наумчева.

Зараз ви читаєте новину «У Москві відбувся марш "За Росію проти диктатури"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути