вівторок, 12 липня 2016 22:31

У Міносвіти скасували квоти для абітурієнтів з зони АТО

У Міносвіти скасували квоти для абітурієнтів з зони АТО

В українських вузах скасували вступні квоти для абітурієнтів з АТО через невідповідність пільг з нормам чинного законодавства. Абітурієнти з окупованого Донбассу зможуть вступати до вишів без ЗНО, але на основі загального конкурсу.

Про це повідомляє Дзеркало тижня.

За оновленими правилами вступу, абітурієнти із зони АТО мають право вступати до вишів без ЗНО, на основі вступних іспитів, проте їх результати включатимуть до загального конкурсу.

Вступ за квотами можливий для інших категорій абітурієнтів. Пільга для абітурієнтів з АТО була передбачена наказом, підписаним главою Міносвіти Лілією Гриневич в червні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти скасувало освітній рівень "спеціаліст"

Обґрунтовуючи необхідність запровадження пільгових квот для цієї категорії абітурієнтів, Міносвіти посилалось на закон "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на отримання освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції".

Однак, у цьому законі квот на вступ для абітурієнтів з АТО не передбачено.

Нагадаємо, в Умовах прийому дано право на вступ за квотами особам, які мають захворювання, що можуть бути перешкодою для проходження зовнішнього незалежного оцінювання, дітям-сиротам, дітям, позбавленим батьківського піклування. Звільненим з військової служби (у тому числі демобілізованим) після 30 листопада 2015 р. Особам, яких законом визнано учасниками бойових дій та які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, брали участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, у тому числі воїнам-контрактникам. Абітурієнтам з Криму (закон "Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України"). А також тим, хто підпадає під дію закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення права на здобуття освіти осіб, місцем проживання яких є територія проведення антитерористичної операції".

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти скасували квоти для абітурієнтів з зони АТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути