неділя, 17 квітня 2016 14:48

У Міносвіти розповіли про нові стипендії студентам

У Міносвіти розповіли про нові стипендії студентам

У Міністерстві освіти України спростували інформацію щодо відміни стипендій для студентів. Про це йдеться у листі очільника МОН до керівників вищих навчальних закладів, повідмляє ТСН.

Зокрема, у Міносвіти зазначили, що розроблено лише нову концепцію фінансування вищої освіти, яка передбачає нарахування стипендій відповідно до успішності студентів.
Також у Міносвіти вирішили розділити поняття академічних та соціальних стипендій.

"Звертаємо особливу увагу на те, що будь-які зміни щодо принципів нарахування стипендій - у разі їх прийняття - не будуть стосуватись студентів, котрі вже навчаються, а лише тих, хто буде вступати до вищих навчальних закладів", - йдеться у листі.

При цьому у міністерстві розробили законопроект "Про внесення змін до деяких законів України щодо фінансування вищої освіти", який і пропонує зміну моделі нарахування стипендій.

"Однією з важливих змін є виокремлення з видатків на вищу освіту окремого соціального фонду, який акумулюватиме в собі всі видатки на академічні, соціальні стипендії, соціальне забезпечення, а також витрати на утримання гуртожитків. Переймаючи досвід провідних країн світу, Міністерство планує чіткіше розмежувати поняття академічних та соціальних стипендій. Водночас, у законопроекті зберігаються гарантії щодо частки студентів, які можуть претендувати на стипендії", - йдеться у зверненні.

Нагадаємо, із 1 вересня 2015 року розмір мінімальної звичайної академічної стипендії для учнів професійно-технічних навчальних закладів становить 311 грн на місяць; для студентів ВНЗ I-II рівня акредитації, які навчаються за освітньо-кваліфікаційним рівнем "молодший спеціаліст" або "бакалавр", — 622 грн на місяць; для студентів вищих навчальних закладів III-IV рівня акредитації – 825 грн на місяць.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Яресько розіслала прощальний лист-подяку

Зараз ви читаєте новину «У Міносвіти розповіли про нові стипендії студентам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути