пʼятниця, 26 червня 2015 17:45

У "Межигір'ї" відкрили дитячий табір
11

Фото: Тарас Подолян

У колишній президентській резиденції Віктора Януковича відкрився дитячий спортивно-розважальний табір "Єврокемп-Межигір'я".

Щодня на березі Київського водосховища в селі Нові Петірвці під Києвом відпочивають і оздоровлюються діти поранених або загиблих бійців АТО, переселенців з окупованих територій Донбасу та малозабезпечених столичних родин. Віком від 8 років до 16-ти. Здебільшого зі столиці та області. Кожна зміна в таборі триває один тиждень.

Щоранку о 9.00 до контрольно-пропускного пункту "Межиргір'я" їх привозить автобус столичного комунального підприємства "Київпастранс". До 10.30 їм проводять екскурсію. Потім — другий сніданок. Протягом дня дітям надають майстер-класи з англійської мови, лялькарства. Обідають о 13.00, після цього тиха година в наметах. Далі — різноманітні розваги.

Таборувальники не ночують в "Межигір'ї", бо для цього немає спеціального приміщення, згідно державних стандартів. Переобладнати діючі теж не можливо, бо досі колишній резиденції не змінили статусу, не розподілили землю, - пояснюють організатори.

"Зміна у таборі триває тиждень. За цей час вони можуть поглибити свої знання з англійської, історії України та краєзнавства. З дітьми працюють педагоги, психологи. Гуртки проводимо в конференц-залі. Для спортивних змагань використовуємо футбольне поле. Діти також грають в теніс, в гольф, стріляють з лука. Їх вчать верховій їзді. Харчуються в їдальні, де раніше годували прислугу президента", - розповідає Анатолій Мусаковський, керівник проекту "Єврокемп-Межигір'я".

Зі слів організатора, проект задумували спершу як благодійний. Але коли про нього стало відомо ширше — люди стали телефонувати, просили прийняти своїх дітей. Для тих, на кого не поширюється благодійна програма, один день в "Межиріг'ї" коштує 350 грн.

Діти веселі, відкриті. Сприймають "Межигір'я", не як колишню резиденцію, а як місце, де красива природа, місце відпочинку. Деякі з них називають його музеєм. Тут пахне морем. Чудові дерева. Білки бігають, качки плавають, зайці не бояться людей. Тут вони забувають про жахи війни, покинуті будинки, - каже співорганізатор Сергій Мусаковський.

Ми контактуємо з організаторами "Єврокемп-Межигір'я", формуємо списки дітей, надаємо їх керівництву колишньої резиденції. Перші діти — найбільш незахищені й ображені життям. Отримуємо хороші відгуки від батьків, бо дітям тут дуже подобається. Особливо у захваті від катання на конях. Одна мамочка зізналася, що син вдома крутив носом від капусти, а в таборі виїв усю порцію голубців. Ще й дома похвалився, що смачні. Один — раніше не любив співати, а вдома ввечері виспівував таборові пісні-речівки, - розповіла Наталія Степанова, з київської міської спілки ветеранів АТО.

Нині в таборі відпочиває близько сотні дітей.

Зараз ви читаєте новину «У "Межигір'ї" відкрили дитячий табір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути