четвер, 10 січня 2013 09:48

У МАУ готові взяти собі більшість рейсів "АероСвіту"

У МАУ готові взяти собі більшість рейсів "АероСвіту"
Фото: openlviv.net

Міжнародні авіалінії України вже продають квитки на деякі з рейсів, які звільнилися, заявив виконавчий віце-президент МАУ з комерційної роботи Сергій Фоменко.

Він повідомив також, що МАУ має намір взяти на себе рейси АероСвіту, передає ЛІГАБізнесІнформ.

При цьому МАУ продовжує співпрацювати з АероСвітом як із партнером, на умовах договору про спільне використання кодів (код-шерінгової угоди) на тих рейсах, які АероСвіт не зупинив.

"На тих рейсах, які зупинені, у нас співпраці, відповідно, немає. Про пасажирів, переліт яких оформлений на бланках авіакомпанії МАУ, ми піклуємося відповідно до встановлених стандартних правил і технологій - пересаджуємо або на рейси МАУ, або на рейси інших авіаперевізників, з якими у нас є домовленості ", - говорить Фоменко. Крім того, він не виключив залучення інших авіакомпаній для обслуговування напрямів АероСвіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пасажири "АероСвіту" запізнилися на фінал Євро-2012

"Можливо, що в тих країнах, куди АероСвіт припинить польоти, є інші перевізники, з якими ми зустрінемося, поговоримо, як це прийнято у цивілізованому авіаційному світі, укладемо інтерлайн-угоди або угоди код-шерінга, або попрацюємо, продаючи блоки крісел", - сказав Фоменко.

Якісь частоти компанія буде обслуговувати, але не в повному обсязі, зазначив топ-менеджер, додавши, що, незважаючи на співпрацю, маршрутні сітки і завдання у компаній були різні.

На питання про те, яку частину трафіку АероСвіту МАУ готова взяти на себе з арифметичної точки зору, Фоменко не зміг відповісти, однак підкреслив, що компанія збирається розвиватися в якості оперуючого перевізника.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "АероСвіт" продовжує скасовувати рейси: десятки росіян не можуть потрапити додому

"Оскільки ми розуміємо, що в планах АероСвіту - суттєво скоротити рейси, ми плануємо адаптувати свої плани нарощувати обсяги, але вже не як маркетинговий, а як оперуючий перевізник. Крім того, якщо є множинне призначення, інші авіаперевізники також можуть висловити бажання і почати оперувати на тих чи інших маршрутах. Це - нормальний робочий процес ", - зазначив Фоменко.

Разом з тим, він зазначив також, що про злиття МАУ з Аеросвітом мова не йшла.

Зараз ви читаєте новину «У МАУ готові взяти собі більшість рейсів "АероСвіту"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути