понеділок, 31 серпня 2015 02:48

У Львові вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом
16

Фото: Ярослав Тимчишин

Кілька сотень львів'ян зібралися на площі перед міською Ратушею Львова, щоб вшанувати спільною молитвою та хвилиною мовчання пам'ять загиблих під Іловайськом. З собою принесли запалені лампадки та квіти. Пом'янути загиблих товаришів прийшли і бійці, яким вдалося вийти з оточення живим. Хоча з часу трагедії уже пройшов рік, але біль не вщухає, кажуть вояки.

"Там загинуло приблизно вісімсот чоловік. Реальної цифри немає, велика кількість людей пропали безвісти, дуже багато людей не ідентифікували, Емоцій нема – вже плакати не можу, бо дуже багато друзів загинуло і в Іловайську, і коли виходили з оточення. Багато хто поранений. Важко, важко…", - зітхає нардеп Володимир Парасюк.

Боєць батальйону "Дніпро 1", Ігор Ярославський згадує: " Я був в Іловайську, отримав поранення 29 числа, при виході з міста. Мою машину підбили, в машині їхало тридцять чоловік з батальйону "Франківськ". Вижило тільки одинадцять".

Львів'янин Василь Корпан вважає, що ми не маємо права забувати трагічні події минулого року."Багато людей загинуло, є такі, Богу дякувати, що вижили – вийшли з того котла живими. Треба всіх пам'ятати і звичайно, що на такі речі ходити, поминати", - каже пан Василь.

Також у Львові відкрили і фотовиставку присвячену боям під Іловайськом та відслужили панахиди за загиблими військовими в Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла.

Зараз ви читаєте новину «У Львові вшанували пам'ять загиблих під Іловайськом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути