четвер, 08 листопада 2012 14:19

У Львові виготовляють цукерки та лікери за довоєнними рецептами
5

У Львові презентували шоколадні цукерки та фруктові лікери за довоєнними галицькими рецептами. Власники кондитерської "Вероніка", що в центрі Львова відновили рецпти виготовлення 1939 року чотирьох видів шоколадних цукерок: "Чорнослив у шоколаді", "Мигдаль у шоколаді", "Ромові", та два види лікерів - "Малиновий" та "Чорносмородиновий".

Автор: Фото: Ольга Швед
 

"Довоєнні рецепти солодощів були збережені переважно зусиллями галицьких господинь. Багато втрачено і перекручено під час Союзу. У радянські часи найбільш популярними були шоколадні цукерки та іриски. Їх наповнювали різними начинками – повидла, креми, горішки. Репертуар цукерок тоді був значно ширший. Були цукерки зі зображенням українських казок"– каже львівський історик Іван Сварник.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

"Багато рецептур втрачено. Господар тримав їх у себе, бо не хотів розголошувати професійний секрет приготування. Для того, щоби віднайти стародавні рецепти довелось вивчати різні джерела - книги польських кулінарів, архівні документи. До нас навіть приходять старі пані, які дають рецепти солодощів, збережені їхніми бабусями", - каже власник кондитерської Андрій Іонов.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

Технологи-кондитери випробовували різні рецепти лікерів – на основі шоколаду, кави й різних фруктів. Такі лікери можуть використовуватись для виготовлення кондитерських виробів, цукерок. Це подовжує термін зберігання.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

"Малиновий" та "Чорносмородиновий" лікери мають не більше 25 градусів. Свіжі ягоди та фрукти на алкоголі з додаванням цукру вистоюють кілька місяців. Потім проціджують, додають різні спеції, приправи. Коштує півлітра лікеру 210 грн.

Автор: Фото: Ольга Швед
 

Зараз ви читаєте новину «У Львові виготовляють цукерки та лікери за довоєнними рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути