Ексклюзиви
неділя, 21 червня 2015 20:42

У Львові на "Святі хвостатих друзів" вчили доброзичливому спілкуванню з тваринами
15

Фото: Ярослав Тимчишин

За ініціативи студентів Національного університету "Львівська політехніка" з 13 21 червня у Львові проходив фестиваль для домашніх улюбленців "Свято хвостатих друзів". Фестиваль відбувався в рамках конкурсу студентських проектів Міжнародної студентської організації Enactus. Мета проведення заходу - популяризація правильного догляду та спілкування з тваринами.

Своїми завданнями організатори вважають: наслідування європейських стандартів щодо прибирання на вулиці за своїми улюбленцями, проведення петтерапії та іпотерапії, популяризацію доброзичливого спілкування та правильної опіки і догляду за тваринами, а також створення паркінгу для собак та відвідування громадських місць з домашніми улюбленцями.

"Ідея проведення такого заходу виникла в мене через те, що я сама маю чотирилапих друзів вдома і відповідно часто стикаюся з нерозумінням людей, які не тримають домашніх улюбленців. Для соціалізації тварин в місті ми і створили цей проект. Хочемо щоб можна було відпочивати в громадських місцях,заходити до ресторанів, щоб було де залишити свого улюбленця під час відвідин магазинів. На сьогодні маємо домовленості з низкою магазинів та закладів харчування, які дозволяють вхід з тваринами. Нашу ініціативу підтримав Львівський каретний двір, що надав можливість учасникам фестивалю безкоштовно кататися на конях. Також до акції приєдналося "Кет Кафе", представники якого роздають подарункові сертифікати закладу та проводять дитячу анімацію. Всі бажаючі, які прийшли сюди з домашньою тваринкою, беруть участь в різних конкурсах, безкоштовно консультуються з ветеринаром, спілкуються грумерами та професійними дресирувальниками", - розповідає Анна Панченко, координатор проекту "Хвостаті друзі".

Організатори кажуть, що їх проект має цілий ряд соціальних, економічних та екологічних вигід. Соціальні це - підвищення комфорту тварин при перебуванні у громадських місцях, покращення психологічного стану людей від спілкування з тваринами, формування доброзичливого спілкування між людьми і тваринами. Співорганізатори фестивалю такі як Каретний двір, Зоокафе, Зоопарк "Лімпопо", Шевченківський гай отримують додаткову рекламу і як результат збільшення кількості відвідувачів. Місто ж має певні екологічні вигоди, так як підвищення культури прибирання в місті, зменшення кількості фекалій на вулицях та підвищення бактеріологічної безпечності міста, за рахунок прибирання.

"На жаль, на даний момент в нас немає культури спілкування тварин і людей. Отже важливою місією вважаємо пояснення господарям, що тварина в місті – це підвищена відповідальність. Тому вчимо прибирати за своїми улюбленцями та слідкувати за їх вихованням. Чим вище ми зможемо рівень такої культури, тим менше буде перешкод для перебування тварин в публічний місцях", -додає Анна Панченко.

Зараз ви читаєте новину «У Львові на "Святі хвостатих друзів" вчили доброзичливому спілкуванню з тваринами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути