Ексклюзиви
четвер, 28 липня 2011 11:49

У Лондоні стартували різдвяні розпродажі

Два найбільших британських універмагb - Selfridges і Harrods - за 150 днів до Різдва розпочали новорічні розпродажі.

У літні місяці в Лондоні спостерігається великий наплив китайських туристів. Добробут китайців, який щороку покращується, призвів до того, що мандрівники з Піднебесної створюють справжній ажіотаж на предмети розкоші, і багато британських новорічних прикрас - гарні сувеніри, які варто привезти на батьківщину.

Тому керівники лондонських універмагів Selfridges і Harrods, проаналізувавши статистику продажів новорічних сувенірів за минулі роки, прийшли до висновку, що до Різдва треба готуватись заздалегідь. Тепер замість традиційних 12 днів різдвяних розпродажів жителі й гості британської столиці отримали 150. Більше того, сезонні продукти стали такими прибутковими, що з'явились пропозиції не закривати різдвяні магазини протягом цілого року. "Щороку Різдво настає все раніше", - заявила британській газеті Daily Mail менеджер з продажу універмагу Selfridges Джеральдіна Джеймс.

За словами керівників магазинів, цього року Selfridges і Harrods розраховують на величезний успіх "літнього різдвяного розпродажу". Крім того, магазини навіть трішки змінили традиційні кольори - зелений, золотий і червоний тепер не в моді. Selfridges, наприклад, робить ставку на білий.

Торік різдвяні розпродажі Selfridge показали рекордну динаміку під час першого тижня роботи - вони подвоїли продаж 2009 року. А зростання кількості іноземних покупців склало 40%.

Третина всіх дорогих різдвяних дрібничок скупили якраз китайські туристи. Через це Selfridges вирішив перейти на китайську систему платежів UnionPay - це єдині кредитні карти, доступні всередині Китаю. І до речі, кількість транзакцій в Selfridges досягла 10 тисяч на годину.

До речі, оптимізм власників супермаркету з приводу прогнозованих рекордних продажів підтверджується і статистикою. Наприклад, згідно з опитуванням, лондонці замислюються про різдвяні подарунки в вересні. Але починають їх вибирати за два місяці до початку осені - більшість опитаних зізналися, що їм потрібно кілька місяців на те, щоб обдумати витрати на сувеніри.

Однак експерти також попереджають, що, купуючи подарунки занадто рано, покупець ризикує переплатити, оскільки найбільші знижки випадають, зазвичай, напередодні "великого дня".

Зараз ви читаєте новину «У Лондоні стартували різдвяні розпродажі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути