четвер, 07 квітня 2016 10:46

У Криму розпочався суд щодо заборони Меджлісу

У Криму розпочався суд щодо заборони Меджлісу
krymr.com

У Сімферополі 7 квітня в підконтрольному Росії Верховному суді Криму почалося засідання щодо заборони Меджлісу кримськотатарського народу. На вулиці, біля будівлі суду чергують півтора десятка поліцейських. Підтримати Меджліс прийшли близько 30 осіб, повідомляє Крим.Реалії.

Російський прокурор Криму Наталія Поклонська на засідання не приїхала. У залі знаходяться представники Меджлісу, в тому числі член президії Меджлісу Еміне Авамілєва. Також прийшли представники Державного комітету у справах міжнаціональних відносин і депортованих громадян Республіки Крим, який залучила до справи прокуратура.

Нагадаємо, останній раз суд збирався у справі Меджлісу 17 березня. Велику частину засідання позивач і відповідач висловлювали свою позицію.

Російський Верховний суд Криму розпочав розгляд позову про заборону Меджлісу 3 березня. Звинувачення вимагало долучити до справи папку документів, які, за версією російського слідства, підтверджують, що дії представницького органу кримських татар є "протиправними та екстремістськими". Керівники Меджлісу прогнозують, що суд задовольнить вимоги прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «У Криму розпочався суд щодо заборони Меджлісу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути