четвер, 09 квітня 2015 19:23

У Києві відбувся рекордний автопробіг електромобілів
8

Фото: Катерина Клименко

 

Сьогодні в Києві біля НСК "Олімпійський" зібралися 26 електромобілів для того, щоб встановити рекорд України і тим самим популяризувати екологічний вид транспорту. Участь в заході планували взяти більше тридцяти любителів машин, які живляться від розетки. В Україні електромобілі непопулярні, не дивлячись на те, що коштують як звичайні машини але їздять без бензину – всього в країні близько 60 електромобілів. У той час як у світі всього близько одного мільйона електромобілів.

"Зарядився від мережі на 24 грн. Заряду вистачає на 150 кілометрів, - каже власний електромобіля nissan Віктор Мельниченко. – Коштують такі машини майже стільки, як і звичайні, nissan від 25 тисяч. Від звичайної розетки треба заряджатися близько семи годин. На спеціальних пунктах підзарядки вистачає двох. Зараз одна мережа заправок, здається, 20 пунктів облаштувала. Але трохи підзарядитися в дорозі можна і в кафе на трасі. Майбутнє за цими автомобілями. Крім того, Верховна Рада прийняла закон про те, що електромобілі можна паркувати безкоштовно і парковщики гроші не вимагають".

Серед машин-учасників були різноманітні моделі:  Славута, Nissan Leaf,Renault Fluence Z.E., Mitsubishi MiEV і навіть Tesla Model S та Mustang.

Але найбільше вразив всіх експериментальний електроавтобус "Богдан" із Луцька і повність зроблений власноруч столичним пенсіонером електромобіль, який навіть зареєструвати не можуть.

"Якби дружина дізналася, скільки я на нього грошей витратив, вона б мене з дому вигнала б, - каже 75-літній киянин Валентин Гербштейн. – Самі тільки батареї коштують $ 5 тисяч, обшивка з нержавки ще $ 1 тис."

На саморобному електромобілі, який на капоті і даху ще має сонячні батареї, разом з власником покатався навіть міністр екології Ігор Шевченко. Міністр пообіцяв допомогти у прийнятті законопроекту у ВР, який зніме мите на електромобілі, тим самим заохотить людей купувати екологічні машини.

"Ми всі рухаємося до позбавлення енергозалежності. Електромобілі – один з найважливіших напрямків. Чим більше буде таких машин, тим менше ми купуватимемо бензину в тому числі і в Росії. З другого боку – це чисте повітря. Я буду всіляко підтримувати всі ініціативи, пов'язані з електромобілями", - заявив міністр екології Ігор Шевченко.

Зараз ви читаєте новину «У Києві відбувся рекордний автопробіг електромобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути