Ексклюзиви
субота, 07 лютого 2015 20:55

У Києві в музеї Гончара стартував фестиваль "Мистецьке коло"
28

Фото: Ельдар Сарахман

У столичному "Музеї Івана Гончара" сьогодні стартувала благодійна культурна акція "Мистецьке коло". Учасники акції - українські видавці, літератори, художники, науковці, майстри та культурні діячі.

Як зазначають організатори "Мистецького кола", метою даного фестивалю є презентація молодих митців. Молоді, невідомі широкому загалу автори представлять свої роботи в музеї на фестивалі.

 "Мистецьке коло - це дійсно унікальна подія в культурному житті не лише Києва, а сподіваюсь і країни - розповідає організатор Олена Осмоловська. Зараз дуже непрості часи для нашої країни. "Мистецьке коло" - це не розважальний захід, а приклад творчого єднання. Акція покликана зібрати та об'єднати творчих людей, які прагнуть розвивати свою власну культуру. А розвиваючи власну культуру - можна захистити національну безпеку" - зазначила вона.

Також, на "Мистецькому колі" два дні працюватиме виставка-ярмарок, на якому українські виробники популяризуватимуть національний культурний продукт. Крім того, на фестивалі кожен бажаючий зможе долучитися до благодійності і пожертвувати кошти на лікування хворих дітей. Додатково, учасники ініціювали збір коштів для лікування поранених українських солдат, що перебувають у госпіталях.

В рамках "Мистецького кола" відбувся презентаційний марафон у формі спільних дискусій та окремих презентацій на тему "Ключові проблеми української історії в європейському контексті та головні об'єкти маніпуляцій з боку російської пропаганди". В сьогоднішній дискусії взяли участь - відомий історик Володимир В'ятрович, історики Кирило Галушко та Іван Патриляк, політичний експерт і журналіст Євген Магда. Куратори дискусії видавець Олена Осмоловська та історик Ірина Ігнатенко.

У другій половині дня виступила етнолог Леся Гасиджак з лекцією "Кому належить Донбас: ґенеза проблеми етнічної ідентичності населення регіону", а після 16:00 про феномен мольфарства розповіла письменниця і культуролог Громовиця Бердник з лекцією "Мольфарство у міфопоетичному та побутовому просторі українських Карпат".

Перший день фестивалю закінчився концертом українських патріотичних пісень.

Зараз ви читаєте новину «У Києві в музеї Гончара стартував фестиваль "Мистецьке коло"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути