четвер, 06 листопада 2014 15:13

У Києві пікетують офіс Світового банку з вимогою припинити підтримку рейдерства
4

Підприємець Ольга Солоневич разом з друзями, рідними та однодумцями влаштувала пікет під будівлею, де знаходиться столичний офіс Світового банку, з вимогою припинити підримувати рейдерів.

Про це повідомляє кореспондент Еспресо.TV з місця подій.

Зокрема, активісти висунули представникам Світового банку вимогу припинити орендувати приміщення, яке у Солоневич свого часу відібрав незаконним методом її колишній партнер, росіянин Ігор Бобнєв, і таким чином, припинити підтримувати рейдерство.

Нагадаємо, як розповідає Ольга Солоневич, вона разом з колишнім головним архітектором Києва Сергієм Бабушкіним і громадянином Росії Ігорем Бобнєвим за власні кошти збудували офісну споруду у Києві і здавали її в оренду, проте в 2009 році Солоневич незаконно виключили зі складу учасників Товариства на підставі сфальшованих документів, про що свідчить експертиза. Тодішні суди проігнорували результати експертизи і потерпілій навіть не виплатили компенсацію.

Пізніше, коли Бабушкін потрапив до лікарні із онкологічним захворюванням, а Бобнєв сфальсифікував підпис колишнього головного архітектора Києва і ухвалив на загальних зборах "спільне" рішення про збільшення статутного капіталу ТОВ "ЛІРА-2000".

Як зазначають фахівці, це стандартний рейдерський прийом, таким чином "розмивається" частка акціонера. Експертиза виявила підробку підпису, проте суд проігнорував і цей доказ.

У 2013 році Бобнєв продав свою частку кіпрській компанії "Бредвін Трейдінг лімітед", єдиним власником якої є офшор з Віргінських островів "Лігнфілд Трейдінг лімітед", внаслідок чого учасниками товариства стали Бабушкін із часткою в 24,73% і Кіпрська компанія(75,27%).

При цьому співзасновниця компанії "ЛІРА-2000" Солоневич так і не отримала компенсації за захоплення від Бобнєва, котрий так і не виходить на контакт, а ні з представниками потерпілої, ані з журналістами.

Зараз ви читаєте новину «У Києві пікетують офіс Світового банку з вимогою припинити підтримку рейдерства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути