середа, 23 квітня 2014 20:41

У Києві освятили пам'ятник засновникам Лаври

У Києві освятили пам'ятник засновникам Лаври

Сьогодні о 13.00 на території Києво -Печерської Лаври відбулося урочисте освячення пам'ятника її засновникам - Антонію Печерському і Феодосію Печерському. Освятив скульптуру настоятель Києво -Печерської Лаври митрополит Вишгородський і Чорнобильський Павло.

Меценатами будівництва пам'ятника виступили київський бізнесмен Вагіф Алієв і громадський діяч Вадим Столар. Виготовлення триметрових бронзових фігур в стилі візантійського зодчества обійшлося в 15 млн. гривень, над проектом працював відомий український скульптор Олег Пінчук. Меценати переконані, що історія і культура - є об'єднуючим фактором у цей складний час, і планують не зупинятися, а продовжувати рухатися в цьому напрямку.

 "Наш наступний крок - звернення до столичної влади для отримання дозволу на встановлення пам'ятника покровителю Києва - Архангелу Михаїлу. Ми хочемо встановити його на тому місці, де раніше був пам'ятник Леніну на Бессарабській площі. Я переконаний, що необхідно більше інвестувати в історію і культуру, тим самим піклуючись про наступні покоління", - сказав Вадим Столар.

Це вже не перший пам'ятник батькам-засновникам на території монастиря. На початку 1990-х років в ніші по центру стіни павільйону критої галереї переходу між близькими і далекими печерами була встановлена ​​металева стела із зображенням преподобних.

Нагадаємо, що в 2012 році меценати Вадим Столар і Вагіф Алієв подарували столиці будівлю по вул.Богдана Хмельницького 7, під Музей міста Києва.

Зараз ви читаєте новину «У Києві освятили пам'ятник засновникам Лаври». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути